Det er stor etterspørsel på brukte byggematerialer. Vi tror dette har en sammenheng med både prisen i markedet, men også en mentalitet i befolkningen om at alt kan brukes, og ikke minst om igjen.

Morten og Julie kan ikke annet enn å smile når det tenker på hvordan dette «prosjektet» har utviklet seg. Fra ideen om en byggevarekontainer for salg av brukte byggematerialer ble lansert høsten 2023, til opparbeiding av varer og system, har både kassaapparat og sortiment bygd seg opp i rekordfart. Det stopper heller ikke på henvendelser. 

Julie og Morten
Julie og Morten

Det hender vi får telefoner fra ivrige kunder med spørsmål om «finns det lestverk nooo da?» flirer Monika Tørring , som til daglig jobber på Raubua gjenbruksutsalg.

I byggevarekontaineren kan du blant annet finne; skruer, spiker, verktøy, listverk, maling, motoriserte plenklippere, panel etc. I tilknytning til byggevaredelen er det også laget egen oppstillingsplass for gjenbrukbare vinduer og dører. 

Kundene er i mange tilfeller de som allerede kjenner til Raubua gjenbruksutsalg, men stadig flere kommer ens ærend for denne type varer. 

Håpet er at vi skal øke andelen ombrukte materialer, være et godt tilbud til befolkningen og kanskje også fungere som en liten nisjebutikk, for de som leter etter den ene lille delen de mangler.

Listverk
Listverk

Får skryt

«Dette har vi ventet på», «knallbra tilbud», «det var akkurat den delen jeg trengte» – er typiske tilbakemeldinger fra fornøyde besøkende på Tranamarka. 

Flere personer er nysgjerrige på hva det nye konseptet har å tilby. Mange benytter anledningen til å spørre om plank eller restmaterialer de har sett på gjenvinningsstasjonen er til salgs.

Folk generelt har blitt flinkere til å spørre etter varene. I motsetning til før, hvor man kanskje plukket selv, uten at dette var lov. 

 

Drømmer om å selge pallevis 

 

Drømmen må være å selge varer pallevis, som kommer direkte fra bedrifter. Overskuddmateriell fra byggeprosjekt og såkalte «feilvarer». Dette er kvalitetsvarer med lang levetid om som kan komme til god nytte hos hvermannsen, smiler Morten.

Morten har lang erfaring i byggebransjen og har gjort en suveren jobb med både innsamling av varer til byggekontaineren og kvalitetssikring av varene, sammen med andre dyktige ansatte på gjenvinningsstasjonen og Raubua.

 

Ønskes velkommen

Vi håper du blir inspirert til å ta turen innom utover våren. Vi ser også fram mot å fylle på med gode varer i sortimentet. Så har du noen halvfulle malingsspann som ellers ville blitt kastet, kom med de!

Byggevarekontaineren holder åpent samtidig med Raubua gjenbruksbutikk. 

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag 10.00 – 14.00
Onsdag 10.00 – 17.30