Raubua er vår gjenbruksbutikk på Tranamarka gjenvinningstasjon

Helt siden åpningen i 2012, har Raubua vært et godt besøkt tilbud, med muligheter for å gjøre nyttige bruktkupp. Tilbudet brukes også for de som ønsker å gi sine gjenstander nytt liv. På Raubua kan du donere de tingene du selv ikke lenger har bruk for, men som fortsatt er i god stand. Disse gjenstandene selges videre på Raubua, for en lav pris.

Alle sykler koster f.eks. 100,- for barn, 200,- for voksne, bøker får du for 50,- posen, mens brettspill koster mellom 10-20,-

- Målet vårt er ikke å tjene penger, men å øke andelen ombruk, fungere som et slags «lavterskeltilbud» for de som har dårligere råd, er miljøbevisste, eller som er på jakt etter den helt spesielle delen de mangler. Den nylige omsetningsrekorden beviser bare at vi evner å gi dette tilbudet til innbyggerne våre.

Porselenskopp

På Raubua finner du alt fra skrekkinngytende krimbøker, lettleste Donald, praktisk møblement, kopper til teselskap, pene kjoler, skinnvesker, teddybjørner og bredt utvalg av kjøkkenutstyr (listen er ikke uttømmende).

- Siste tilskudd på lista er paller og pallekarmer. Mange etterspør disse nå på sommeren, særlig de med drøm om kjøkkenhage. Velkommen hit, sier vi da!

Engasjerte ansatte

Skal ombrukskonseptet fungere godt, er vi helt avhengige av gode ansatte som både er effektive, hyggelige, og som ser potensiale i de varene som kommer inn. På sommeren er vi prisgitt sommervikarer som bistår i arbeidet med sortering, salg og mottak av varer.Monika Tørring

Monika er hovedboss over bosset – eller skattene, som vi kaller det.

- Jeg har i alle fall interesse for saken, og liker å stelle i stand, slik at varene kommer fram på best mulig måte. Det beste med jobben må være å møte alle de trivelige kundene, smiler Monika.

Snasne klær til alle anledninger

Rødt skjørt

 

Raubua har en forholdsvis stor avdeling med både herre- dame- og noe barneklær. 

- Vi kjøper inn pent brukte varer fra Fretex. I tillegg tar vi direkte imot vesker og sko. Sist uke solgte vi 3 par barnestøvler på samme dag, kanskje var de framsynt mtp. været?

 

Hilde Grevskott er fast innom Raubua for å lete etter skatter, hun synes det er spesielt stas med godt utvalg på klær, bøker og møblement.

Savner

- Vi kunne gjerne tenke oss mer av utemøbler og uteleker til barn. Nå på sommeren går disse tingene unna, omtrent samme dag som de blir lagt ut. Om stolen er litt solbleket har ingenting å si, den funker like godt å sitte i likevel, uttaler Tonje. Tonje Amali Myhre jobber til daglig som renovatør, med skift av og til på Raubua. 

Åpningstidene til Rauba er som følger:

  • Tirsdag 10.00-14.00
  • Onsdag 10.00 - 17.30
  • Torsdag 10.00 - 14.00
  • Fredag 10.00 - 14.00