Dette gjør at Steinkjer kommune for andre gang på rad har fått en vinner i Returkartonglotteriet. Sjansen for at det skal skje er ganske liten da det trekkes blant 84 forskjellige steder over hele landet.

Stein Tessem sier han har vært flink til å sortere i en god del år, men husker ikke helt hvor mange år det kan være snakk om. Som styremedlem i Naturvernforbundet i Steinkjer er han over snittet interessert i miljø. Stein tar av korken på alle drikkekartongene og bretter kartongene før han stapper de til en kube, han sier at han får plass til 6 - 7 drikkekartonger i en kube. Han forteller videre at han ble overrasket da telefonen kom, og at det ble en veldig fin bursdagsgave ettersom han fylte 64 år på søndag.

Returkartonglotteriet er en ordning gjennom Grønt Punkt Norge som siden 1997 har eksistert i forskjellige former. Gjennom alle disse årene har det norske folket deltatt med konseptet "skyll, brett, stapp". Man kan delta med alle typer drikkekartong og uansett om det er små eller store. Man kan selv velge om man vil levere kartongene enkeltvis eller i kubber. For å være med i trekningen må man skrive navn og telefonnummer på kartongen. Det er fire trekninger i året hvor det hver gang trekkes ut 30 vinnere av kr. 10.000,- og 1 vinner av kr. 100.000,-.

Formålet med et gratis lotteri er å øke motivasjonen for å kildesortere drikkekartong. Alle drikkekartonger som blir levert til Returkartonglotteriet blir materialgjenvunnet og omgjort til nytt fiber. Å gjenvinne brukte kartonger er langt mindre energikrevende enn produksjon av papir fra nytt trevirke.

Les mer om Returkartonglotteriet her.

Det er bare å fortsette å levere inn drikkekartonger, alle har en sjanse til å vinne.