Reidar og Marina forteller at de var veldig flinke til å skylle, brette og stappe melkekartonger da det ble innført, og så ble det noen år uten før de i de siste årene har tatt opp den gode vanen med å brette melkekartonger. Noen ganger samler det seg opp med kartongkubber på samme måte som med tomflasker og for noen uker siden ble hele beholderen full av kartongene, sier Reidar.

Returkartonglotteriet er en ordning gjennom Grønt Punkt Norge som siden 1997 har eksistert i forskjellige former. Gjennom alle disse årene har det norske folk deltatt med konseptet "skyll, brett, stapp". Man kan delta med alle typer drikkekartong og uansett om de er små eller store. Man kan selv velge om man vil levere kartongene enkeltvis eller i kubber. For å være med i trekningen må man skrive navn og telefonnummer på kartongen. Kartongene trekkes på 84 forskjellige steder over hele landet, fire ganger i året hvor det hver gang trekkes 30 vinnere av kr. 10.000,- og 1 vinner av kr. 100.000,-.

Formålet med et gratis lotteri er å øke motivasjonen for å kildesortere drikkekartong. Alle drikkekartonger som blir levert til Returkartonglotteriet blir materialgjenvunnet og omgjort til nytt fiber. Å gjenvinne brukte kartonger er langt mindre energikrevende enn produksjon av papir fra nytt trevirke.

Så det er bare å fortsette å levere inn drikkekartonger, alle har en sjanse til å vinne.