Hvorfor blank sekk?

Gjennomsiktige sekker:

  • Reduserer brannrisikoen
  • Sikrer at farlig avfall og elektronikk ikke havner på feil sted
  • Gir bedre sortering og mer gjenvinning

Når avfall leveres i svarte sekker blir ofte farlig avfall og elektronikk kastet feil som restavfall. Slikt avfall inneholder miljøgifter og gir stor risiko for brann under mellomlagring og omlasting. Gjennomsiktige sekker gjør det vanskeligere å skjule slikt avfall.

Gjennomsiktige sekker gjør både deg og våre operatører mer oppmerksom på sorteringen. Ser vi avfallet ditt, kan vi hjelpe deg og sortere enda bedre. Da kan også mer avfall gjenvinnes.

Ikke bruk sekker for plastemballasje

Steinkjer kommunes gratis sekker for plastemballasje skal ikke brukes til annet avfall. Vi tar kun imot slike sekker om de er fylt med plastemballasje. Leverer du restavfall må du selv kjøpe sekker til dette.

Hvor får jeg tak i gjennomsiktige sekker?

Gjennomsiktige sekker er til salgs i mange butikker, i ulike kvaliteter og priser. De fleste butikker som selger svarte og fargede avfallssekker, har også gjennomsiktige sekker. Se for eksempel Clas Ohlson, Europris, Biltema og de fleste dagligvarebutikker.

Hva vil skje om jeg kommer med svarte sekker?

Om du kommer med avfall i svart eller farget sekk, vil du bli bedt om å åpne sekken og kaste avfallet løst i containeren. Avfall som er feilsortert må da sorteres i riktig container.

Må jeg bruke sekk?

Det er ingen krav om å bruke sekk. Det meste av avfall vi tar imot på gjenvinningsstasjonene kan leveres løst i container, uten sekk, dette gjelder også restavfall.

Tusen takk for at du sorterer!